Flybe+SAS samarbete kan utökas

sas_at72_f-wwef1300_18dec15_lfbo
Flybe ATR 72-600.

Brittiska Flybe som idag flyger för SAS från Stockholm/Arlanda med fem ATR 72-600 kan nu få utökat förtroende och samarbete mellan bolagen kan komma att utökas.

Flybe började flyga för SAS för drygt ett år sedan med två ATR 72-600 och idag har man fem ATR som flyger på SAS linjer. När Flybe blev tilldelade kontraktet med SAS var det många som var tveksamma och pekade främst på att Flybe inte var en ATR operatör sedan tidigare vilket skulle kunna leda till problem med tillförlitligheten. Men enligt CHECK-IN.dk så har Flybes ATR haft en punktlighet på 77,7 procent och av antalet planerad avgångar avgick 99,3 procent, vilket är bra siffror.

 

Flybe ser positivt på att utöka avtalet med SAS i det långa loppet och det är även positiva tongångar från SAS. Ett uttalande från Mariam Skovfoged på SAS berättar att man är nöjda med samarbetet och att ett eventuellt utökat samarbete är möjligt i framtiden.

Även danska Jet Time flyger idag ATR 72-600 för SAS, men främst från Köpenhamn. Jet Time flyger med åtta ATR 72-600 och har även tidigare flugit med tre ATR 72-500 för SAS som nu håller på att fasas ut.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.