Iranskt flygbolag vill flyga till Stockholm

uuww_-_23-06-2016_-_airbus_a-300-600_-_ep-fqm_-_qeshm_airlines_27866292970
Qeshm Air Airbus A300.

Det iranska flygbolaget Qeshm Air har internationella expansionsplaner. Det handlar om flygningar till Stockholm och fem andra storstäder i Europa. 

Det som skiljer Qeshm Air från övriga bolag som flyger till och från Iran är att man planerar att starta internationell trafik från andra städer än landets huvudstad Teheran som är belägen i den sydöstra delen av Iran. Det är bara Austrian Airlines som flyger till en annan destination än Irans huvudstad när det gäller internationella linjer, men nu kan det bli ändring på det.

Qeshm Air planerar att börja flyga från Tabriz i nordvästra Iran till Hamburg och sedan följa upp med linjer till Stockholm, Köln, Amsterdam, Paris och Bryssel enligt Aviation Iran. Tabriz är den viktigaste staden i nordvästra Iran och är även huvudstad i provinsen Östazarbaijan.

Dock är det en lång väg att gå för Qeshm Air för att börja kunna flyga till Stockholm, i alla fall enligt Elizabeth Axtelius från Swedavia som säger till CHECK-IN.dk att bolaget måste ha en dialog, om de begränsningar som gäller för flygbolag från Iran, med Transportstyrelsen. Detta är enligt Axtelius en lång process.

Qeshm Air flyger med en flotta som består av Airbus A300 och Airbus A320 flygplan. Under 2017 ska bolaget ta emot ett okänt antal Airbus A330.

Iran Air flyger idag till både Stockholm och Göteborg från Teheran flera gånger i veckan med Airbus A300/A310.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.