Norwegian positiva till US Preclearance

jorgen-syversenrodnese
Norwegian Boeing 787. FOTO:Jörgen Syversen.

I fredags skrev regeringen, genom inrikesminister Anders Ygerman och amerikanska ambassadören Azita Raji, under ett bilateralt avtal mellan Sverige och USA om att införa amerikansk gränskontroll på Stockholm Arlanda Airport. Detta är något som Norwegian ser som mycket positivt och som möjliggör ännu fler direktlinjer mellan Sverige och USA.

Det bilaterala avtalet som undertecknades under fredagen på amerikanska ambassadörens residens i Stockholm är ett viktigt steg mot att US Preclearance införs på Arlanda. US Preclearance innebär att amerikansk gränskontroll genomförs på Arlanda istället för i USA. Förutom att det är mer bekvämt för resenärer som slipper långa köer vid ankomst till USA innebär det även att man från Arlanda kan flyga direkt till inrikes destinationer i USA där det inte finns någon gränskontroll.

”Vi välkomnar detta varmt och ser en stor potential för Arlanda att få ännu fler direktflyg till USA. US Preclearance gynnar både resenärer och det svenska samhället i helhet i form av fler turister och ökad ekonomisk tillväxt. Det är dessutom viktigt för att öka intresset för företag att resa från och genom Sverige för att ta sig vidare till den viktiga marknad som USA är”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian är det flygbolag som erbjuder flest destinationer i USA direkt från Stockholm och med US Preclearance ger det ytterligare möjligheter att satsa på ännu fler direktflyg till USA med både fler destinationer och fler avgångar. Sedan bolaget började flyga till USA från Sverige 2013 har närmare en halv miljon amerikaner flugit till och från Sverige med Norwegian.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.