Norwegian med en passagerartillväxt på 16 procent i oktober

csm_A320neo_NAX_04bc9e3197
Norwegian Airbus A320neo.

Norwegians trafiksiffror visar att närmare 2,8 miljoner passagerare flög med bolaget under oktober månad. Det är en ökning med 16 procent jämfört med samma månad förra året. Kabinfaktorn var på 88,4 procent, upp 0,6 procentenheter. På långdistanslinjerna var kabinfaktorn 95 procent och passagerartillväxten 56 procent.

Totalt flög 2 766 743 passagerare med Norwegian i oktober vilket är 380 837 fler än samma månad föregående år. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 24 procent och kapacitetstillväxten (ASK) ökade med 23 procent.

”Vi är väldigt nöjda med att allt fler väljer att flyga med Norwegian och att den positiva passagerarutvecklingen fortsätter i alla marknader. Långdistanslinjerna är i stort sett fortfarande helt fulla, något som bekräftar att resenärer på båda sidor Atlanten uppskattar god kvalitet till låga priser”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,6 procent av de planlagda flygningarna i oktober varav 79,5 procent gick enligt tidtabell.

Norwegians förnyelse av flygplansflottan fortsätter. Hittills i år har 20 fabriksnya flygplan levererats varav 16 av dessa är Boeing 737-800 och fyra stycken Boeing 787-9. I oktober fasades en fabriksny Boeing 737-800 och en 787-9 in i bolagets flygplansflotta. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.