Air France-KLM starar långlinjebolag

air_france_07-1024x6802
Air France-KLM planerar att starta ett nytt långlinjebolag.

Air France-KLM gruppen har som i en del av sin nya strategiplan planer på att starta ett nytt långlinjebolag som under 2020 kommer att flyga med 10 flygplan på flera nya linjer.

Namnet på det nya långlinjebolaget är Boost, och bolaget ska ha sin bas på Charles de Gaulle flygplatsen i Paris. Syftet med Boost är att ta upp kampen med Emirates, Ethiad Airways och Qatar Airways. Air France har tvingats stänga och minska antalet avgångar på linjer till Mellanöstern och Boost ska användas för att kunna starta upp en del av dessa linjer igen samt andra linjer som Air France tidigare har flugit.

Det är oklart när Boost ska startas, men år 2020 ska bolaget ha 10 flygplan. Det är dessutom oklart vilken flygplanstyp som bolaget ska använda, men franska medier spekulerar i att Boost kommer ta över Airbus A340-300 från Air France som skulle kunna överföras allt eftersom Air France tar emot de nya Airbus A350.

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.