Oslo-Rygge har stängt för sista gången

rygge_ryanair_2012-10-04t21-41-07
Ryanair Boeing 737-800 på Rygge flygplatsen.

Oslo Rygge Airport tog under förra lördagen emot sin sista flygning, då flygplatsen 1 november stängde för all kommersiell trafik. Anledningen är den norska flygskatten som infördes tidigare i år.

I slutet av maj i år meddelade Ryanair att man skulle sluta flyga till Oslo-Rygge flygplatsen på grund av införandet av en norsk flygskatt. Styrelsen för Rygge meddelade i samband med detta att flygplatsen läggs ned från 1 november då Ryanair stod för två tredjedelar av flygplatsen trafik. Nu har Ryanair lämnat och flygplatsen hade sin sista kommersiella flygning 29 oktober.

Ryanair har valt att överföra en del av sin flygningar till Sandefjords flygplats som kommer få betydligt fler flygningar än tidigare. Ryanair flög till Sandefjord fram till 2009 men drog då ner på flygningarna till förmån för Rygge, men nu är man alltså tillbaka. Med sju helt nya linjer Ryanair största flygbolag på Torp och knuffar samtidigt upp flygplatsen till en av de större i Norge med cirka 1,8 miljoner passagerare.

Förutom Ryanair flög även Norwegian till/från Rygge, Norwegian slutade flyga från Rygge samtidigt som Ryanair, men har valt att inte flytta över sina linjer till Sandefjord eller Gardermoen.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.