Nordica byter samarbetspartner-ny operatör från Arlanda

nordica_es-acc_canadair_crj-900er_25640559063
Nordica Bombardier CRJ 900.

Från den 19 november inleder Nordica/Regional Jet och polska LOT ett nära samarbete som bland annat omfattar gemensamt bokningssystem. Detta medför att Örebro-Köpenhamn som Nordica ansvarar för får nya flygnummer.

Idag använder estniska Nordica och bolagets operatör Regional Jet Adria Airways flygkoder, JP, och anropssignalen ADRIA på flygningarna. Men från 19 november kommer Nordicas alla avgångar trafikeras med LOTs flygkod LO istället för Adrias JP.

LOT kommer även bli ägare till 49 procent av Regional Jet som flyger Bombardier CRJ 700 och 900 från Nordicas bas i Tallinn. Nordica flyger även från Örebro till Köpenhamn genom det brittiska flygbolaget BMI Regional med Embraer 145, och från 19 november kommer även den linjen att få nya flygkoder.

Nordica kommer även att bli nya operatör på LOTs linje Stockholm-Warszawa från 19 november. Linjen kommer att flygas med Bombardier CRJ 900 istället för LOT som flyger linjer med Embraer 170/175/195.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.