Boeing 747-8 får stororder

747-8 First Flight Everett WA
Boeing 747-8F under sin premiärflygningen.

Boeing 747-8 har haft tomt i orderboken, men bara under de senaste två månaderna har det kommit in 34 beställningar på flygplanet. Alla beställningar är fraktversionen av den klassiska jumbojeten, detta rapporterar Flygtorget. 

Boeing har precis dragit ner på  produktionstakten för Boeing 747 för att hålla liv i tillverkningen av flygplanet så länge som möjligt. Med en orderbok på endast nio B747-8F och sex B747-8 (passagerarversionen) har det varit tufft för Boeing att fortsätta med jumbojet programmet, men nu finns lite ljus i tunneln.

Det är det amerikanska fraktbolaget UPS och ryska AirBridge Cargo som har beställt 14 respektive 20 Boeing 747-8F. Det är fraktmaskinerna som säljer bäst av den nya B747-8, sammanlagt 54 flygplan innan UPS och AirBridge Cargo beställde. Passagerarversionen är uppe i 50 flygplan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.