Ryanair öppnar bas i Frankfurt

boeing_737-800_ryanair_ei-dwo_edfh
Ryanair Boeing 737-800.

Ryanair blir det första flygbolaget att öppna en bas på Frankfurts flygplats då man i slutet av mars nästa år börjar flyga till och från Lufthansa hubben Frankfurt.

Fraport AG´s (ägare av Frankfurt Airport) VD, sade på presskonferensen att man tillsammans med Ryanair hittat en strategi som ger billigare avgifter för flygbolag om flygplanen har ett markstopp på max 35 minuter. Ryanair kommer att basera två Boeing 737-800 med plats för 189 passagerare som ska flyga till Palma de Mallorca, Malaga, Faro och Alicante med start 29 mars nästa år.

Ryanair har tidigare uttalat sig om att man vill ha 15-20 procent av den tyska marknaden år 2018/2019, och detta innebär enligt bolaget att man kommer att finnas på minst 20 flygplatser, dock utan Frankfurt Airport.

Att Ryanair väljer att öppna bas på ännu en ”primär” flygplats är ytterligare ett steg i att locka till sig fler affärsresenärer än idag. Ryanair flyger idag till Frankfurt Hahn Airport som ligger 12 mil utanför Frankfurt och betjänar Frankfurtregionen därifrån.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.