SAS satsar på Kiruna med fler avgångar

dzasg0rgmka3oyjh2jbu
SAS Boeing 737-700 lyfter från Kiruna Airport.

SAS ökar inför vintertrafiken med 30 procent på linjen till och från Kiruna Airport. Det är direktlinjen mellan Kiruna och Stockholm Arlanda Airport som ökar med fem nya ankomster och avgångar i veckan vilka ansluter direkt ut i världen. Det nya trafikprogrammet tog sin start 31 oktober.

”Vi arbetar hela tiden med att förbättra vårt erbjudande till våra kunder. Under vintersäsongen flyger vi till många populära semesterdestinationer. Att vi nu ökar upp antalet avgångar till och från Kiruna, skapar bättre tillgång till SAS övriga nätverk ut i världen och större möjligheter för turister som vill upp till norra Sverige”, säger Anders Wahlström, försäljningschef SAS Sverige.

SAS flyger dagligen året om till och från Kiruna via Arlanda där SAS erbjuder byte till hela bolagets linjenät. En stor mängd resenärer till Kiruna ses bland annat från Storbritannien och Tyskland, speciellt under besöksnäringens högsäsonger.

Nu kan man bland annat resa från södra Sverige till Kiruna på morgonen och vara framme redan kl 09.40 (med avgång från Malmö kl 06.30 måndag till torsdag). Kiruna är en av de mest aktiva och attraktiva flygplatserna för besöksnäringen in i regionen och har under ett drygt decennium fördubblat antalet resenärer. I dag reser drygt 250 000 personer till och från Kiruna under ett år.

”Swedavia är en viktig länk mellan flygbolag och destinationen där vi alla är aktiva och tillsammans säkerställer hållbar trafikutveckling. SAS ökning är ett styrkebevis på gemensam och aktiv tilltro vilket vi nu skall möta med ökat resande inom alla näringar. Tillsammans för vi världen närmare”, säger Carina Johnsson, kommersiell chef Kiruna Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.