BMI Regional vill fortsätta flyga till Frankfurt

bmi_regional_erj-145_at_eham
BMI Regional Embraer 145 som flyger Karlstad-Jönköping-Frankfurt.

Flygbolaget BMI Regional är nöjda med flyglinjen mellan Karlstad/Jönköping och Frankfurt. Hittills har man transporterat 42 000 passagerare på rutten. Enligt uppgifter är bolaget också intresserade av den pågående upphandlingen av en ny linje.

Vilka bolag som är intresserade att trafikera en ny rutt ut i Europa från Karlstad är inte känt, eftersom den typen av uppgifter omfattas av absolut sekretess fram tills upphandlingen är avklarad. En sak är i alla fall klar, att BMI som just nu trafikerar sträckan Karlstad – Jönköping – Frankfurt är intresserade av att fortsätta flyga.

Enligt uppgifter till Värmlands Folkblad kommer BMI aktivt att delta i den konkurrensutsatta upphandlingsprocessen och det framgår inget annat än att BMI i första hand tänker sig en fortsättning på flyglinjen till Frankfurt, snarare än en förbindelse till någon annan internationell hub.

BMI är ”väldigt nöjda” med linjen och poängterar den stora betydelse som trafiken har haft för såväl lokala företag som för turism- och konferensindustrin. BMI har totalt flugit 42 000 passagerare sedan starten, och just nu flygs det 12 avgångar i veckan till Frankfurt. BMI uppger dock inte om linjen just nu är lönsam.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.