Norwegian öppnar långdistansbas i Amsterdam

ei-lna_boeing_b-787-8_norwegian_9523920911
Norwegian Boeing 787-8.

Under 2017 kommer Norwegian att etablera en ny långdistansbas i Amsterdam. Det blir bolagets sjunde långdistansbas utanför Skandinavien.

Enligt check-in.dk är det inte officiellt att basen ska öppnas, ännu, men det ska vara klart att Amsterdam blir ny bas för Norwegian. Just nu rekryterar Norwegian besättningar till Boeing 787 Dreamliner som ska baseras på Schiphol flygplatsen i Amsterdam.

 

Norwegian tillkännagav tidigare i år att man kommer öppna en långdistansbas i Barcelona med flygningar till New York-Newark , Los Angeles, Oakland och Fort Lauderdale. Norwegian har även börjat flyga långlinjer från Paris Charles de Gaulle flygplatsen till flera destinationer i USA tidigare i år.

Norwegian har idag långlinjebaser i London, Barcelona, Bangkok, New York, Fort Lauderdale och Paris. Bolaget är inne i en stor expansionsfas på långlinjesidan med 27 Boeing 787-9 Dreamliner på order, och har idag en långdistansflotta som består av åtta Boeing 787-8 och tre 787-9 flygplan.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.