Pilotbrist hos Finnair-ställer in flygningar

2014 inaugural flight from Helsinki, Toronto-Pearson YYZ
Finnair Airbus A330-300.

Pilotbrist hos Finnair på grund av piloternas övergång till Airbus A350 ställer till med problem för Finnair. Nu tvingas man ställa in flygningar till Asien.

Som flyg24nyheter har rapporterat om tidigare är Finnair inne i en intensiv träningsperiod för bolagets piloter på den nya flygplanstypen Airbus A350. Detta ställer till problem för Finnairs flygningar, och man kommer bland annat att hyra in Hi Fly för att kunna hålla Helsingfors-New York igång trots pilotbrist. Men till Asien slutar Finnair tillfälligt att flyga till Chongqing.

Helsingfors-Chongqing flygs nu med tre avgångar i veckan med Airbus A330-300, men från 11 januari till 1 maj ställer Finnair in alla flygningar på sträckan. Detta på grund av pilotbrist som gör att man inte kan hålla den nuvarande flottan i gång som normalt.

Inställda flygningar Helsingfors-Chongqing 11/1-1/5 2017:

AY55 HEL-CKG 17.50-08.15+1 ons, fre, sön, AY56 CKG-HEL 10.25-14.05 mån, tor, lör

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.