Eurowings och Germanwings drabbade av strejk

eurowings_a320-200_d-aizs_arrives_london_heathrow_15sep2015_arp
Eurowings Airbus A320 under inflygning till London Heathrow.

Lufthansas dotterbolag Eurowings och Germanwings blev under torsdagen tvingade att ställa in 380 flyg på grund av strejk, skriver Süddeutsche Zeitung. Cirka 50 000 passagerare beräknas ha blivit drabbade av strejken. 
Strejken inleddes under midnatt under torsdagen och pågick 24 timmar framåt. De baser som är drabbade är Düsseldorf, Köln, Dortmund, Hannover, Stuttgart, Berlin och Hamburg. Enbart från Berlin ställdes det in 70 flygningar, dock är långdistansflygningarna undantagna strejken.

Enligt Süddeutsche Zeitung beror strejken på missnöje bland anställda kring arbetsvillkor och löner. Sedan mars förra året är det endast Eurowings som marknadsförs utåt som det säljande flygbolaget, medan både Eurowings och Germanwings utför flygningarna.

Inga av Lufthansas egna flygningar blev påverkade av strejken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.