Norwegian firar tio miljoner passagerare med två nya linjer från HEL

Norwegian_Air_Shuttle_Boeing_737-800_LN-DYJ_BGO_Georg_Brandes_Livery
Norwegian Boeing 737-800.

Tio miljoner passagerare har flugit med Norwegian via Helsingfors-Vanda sedan bolaget började trafikera flygplatsen 2010. För att fira detta besökte Norwegians VD Bjørn Kjos Helsingfors-Vanda under onsdagen och lanserade samtidigt två nya linjer, Amsterdam och Pristina.

Hela tio miljoner passagerare har flugit med Norwegian till och från Helsingfors-Vanda flygplats sedan starten 2010. I samband med besöket av Norwegians VD Bjørn Kjos på flygplatsen lanserades Amsterdam och Pristina som två nya linjer från Helsingfors-Vanda. De båda huvudstäderna i Holland respektive Kosovo kommer att börja trafikeras till våren 2017. Helsingfors – Amsterdam kommer att trafikeras två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar med start 20 april 2017. Helsingfors – Pristina kommer att trafikeras en gång i veckan, på torsdagar med start 22 juni 2017.

”Att vi idag når tio miljoner passagerare här i Helsingfors är en milstolpe och visar att våra passagerare uppskattar våra nya, moderna flygplan med hög komfort till låga priser. Det är glädjande att i samband med markeringen även kunna lansera de nya destinationerna Amsterdam och Pristina som båda har ett rikt utbud av kultur och sevärdheter”, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Norwegian överraskade idag passagerare nummer 10 000 000 på Helsingfors flygplats. Jenna Jokela som är på väg till Teneriffa får två tur- och returbiljetter i Premiumkabin till valfri långlinjedestination.

Norwegian lanserade de första flygningarna till och från Helsingfors 2010 och har sedan dess utvecklat linjenätet till att omfatta 38 direktflyg till destinationer i Europa och till Dubai i Förenade Arabemiraten. År 2011 öppnade Norwegian en bas på flygplatsen. Norwegian flyger även inrikes mellan Helsingfors och Ivalo, Kittilä, Uleåborg (Oulu) och Rovaniemi. Dessutom flyger Norwegian mellan Rovaniemi och London Gatwick samt mellan Uleåborg (Oulu) och Las Palmas och södra Teneriffa på Kanarieöarna.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.