Landvetter först i världen med digitaliserade toaletter

easycube_1
Med digitaliserad toaletter kan Nagie Gaduang och Nawa Khazi lägga mer tid på att städa där det faktiskt behövs.

Med intelligenta toaletter och smartare städning ska Göteborg Landvetter Airport öka såväl trivsel som nöjdhet hos resenärer och personal. Landvetter blir första flygplatsen i världen med systemet ”Tork EasyCube” som ger lokalvårdarna realtidsinformation om städ- och påfyllningsbehov.

Liksom i världen i övrigt går digitaliseringen av flygplatserna snabbt framåt. Incheckning via mobilen, flygtider i appar och digitala boardingkort är exempel på digitala tjänster som många resenärer redan har vant sig vid. Nu har den digitala utvecklingen nått även till toaletterna, och syftet är att göra vistelsen på flygplatsen ännu bättre för resenären.

”Antalet resenärer på Landvetter växer kraftigt och vi måste fortsätta att jobba smart för att behålla, och helst öka, andelen nöjda resenärer som i dag ligger på cirka 80 procent. Vi vet att just toaletterna är en viktig del i besökarnas upplevelse och med ett system som Tork EasyCube kan vi förutom att få en högre kvalitet på städningen dessutom göra jobbet lättare för vår personal”, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör.

Genom uppkopplade enheter ger Tork EasyCube lokalvårdare realtidsinformation om hur mycket papper, tvål och handdesinfektion som finns kvar på Landvetters cirka 100 toaletter, samt antal besökare per toalett. Integrerat med digitala städplaner möjliggör det en helt ny logik för städningen – från fasta städrundor till behovsbaserad städning. Det leder till förbättrad kvalitet genom ökad effektivitet, men det är också en investering i städarnas arbetsmiljö.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.