Norwegian slutar inte att flyga till Las Vegas

b787-lnh-full-res-6110
Norwegian Boeing 787 Dreamliner.

Flera medier har under början av veckan rapporterat om att Norwegian stoppar alla flygningar till Las Vegas. Det stämmer inte. Enligt ett pressmeddelande från Norwegian kommer man att fortsätta flyga till Las Vegas både under det här årets och nästa års vinterprogram (november – mars).

Under årets sommarprogram har Norwegian trafikerat direktlinjerna Stockholm – Las Vegas samt Köpenhamn – Las Vegas men bolaget har beslutat att linjerna framöver bara ska trafikeras under vinterprogrammet. Orsaken till förändringen beror på att man måste minska vikten och därmed antal passagerare för att kunna lyfta från Las Vegas när temperaturen når över 40 grader under sommarmånaderna.

Norwegian trafikerar idag Las Vegas från både Stockholm och Köpenhamn. Den 31 oktober börjar bolaget att flyga till Las Vegas från London Gatwick och den 1 november även från Oslo. Linjerna flygs med Boeing 787-8 och -9.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.