Finnair wet-leasar A340 från Hi Fly

finnair_airbus_a340-313x_oh-lqg
Finnairs Airbus A340 får sällskap av Hi Flys A340 under sommaren nästa år.

Finnair kommer att wet-leasa en Airbus A340 från det portugisiska flygbolaget Hi Fly under en två månaders period under sommaren 2017. Anledningen är både flygplansbrist och piloter som är på utbildning.

Hi Fly kommer att flyga med en A340 mellan Helsingfors och New York JFK under sommaren 2017 för att backa upp Finnairs egen flotta där den nya Airbus A350 håller på att fasas in. På grund av A350 intåg hos Finnair måste många av bolagets piloter utbildas på den nya flygplanstypen och detta har lett till att de piloter som normalt flyger Airbus A330 på Finnairs linjenät är på utbildning istället.

Hi Fly kommer att använda sin egen personal ombord, men Finnair kommer själva att ha två i kabinpersonalen ombord för att säkerställa att passagerarna får samma upplevelse som på en vanlig Finnair flygning. Den A340 som ska flyga för Finnair kommer att ha 24 ”full-flat” business class säten och 271 Economy säten. Alla säten ombord har Inflight Entertainment integrerat.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.