SAS byter terminal i Hong Kong

2147-bechtel-hong-kong-international-airport-exterior-1998
Hong Kong International Airport.

30 oktober har SAS flyttdag på Hong Kongs flygplats. Bolaget byter terminal och börjar från 30 oktober att flyga från Terminal 1 istället för Terminal 2. 

 

SAS har flugit mellan Stockholm och Hong Kong sedan 10 september i år och det har hela tiden funnits en önskan om att byta till Terminal 1 där de andra Star Alliance bolagen finns. Varför det inte har blivit så förrän nu beror på platsbrist i Terminal 1 som nu är löst på det sätt att SAS också får plats.

I Terminal 2 har SAS primärt sällskap av asiatiska lågprisflygbolag som Air Explore, Jetsar och Vanilla Air, men även Star Alliance kollegan Thai Airways flyger till Terminal 2. Att SAS byter terminal påverkar inte passagerarnas möjligheter till användning av de faciliteter som finns på flygplatsen. Precis som tidigare kommer Business Class passagerarna att kunna avända både Singapore Airlines loungen vid gate 15 och Thai Airways/United Airlines lounge som är placerad vid gate 40. Det enda SAS passagerare påverkas av är att incheckningen flyttar från Terminal 2 till 1.

Hong Kong International Airport är den åttonde största flygplatsen i världen och hade mer än 68 miljoner passagerare förra året, och för ett par månader sedan sjösatte flygplatsen ett omfattande expansionsprojekt. I expansionsprojektet ingår bland annat en tredje start-och landningsbana med nya terminalfaciliteter som har plats för 57 nya parkeringsplatser för flygplan. Expansionen kommer att vara färdig år 2024 och då har flygplatsen plats för 102 miljoner passagerare.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.