Hawaiian börjar väga sina resenärer

airbus_a330-200_hawaiian_al_hal_f-wwkr_-_msn_1217_-_named_hanaiakamalama_-_will_be_n383ha_5842572307
Hawaiian Airlines Airbus A330-200.

Nu har amerikanska transportstyrelsen gett Hawaiian Airlines rätt att väga alla deras passagerare innan de går ombord, men varför vill flygbolaget väga passagerarna?

Tidigare i år fick Hawaiian Airlines rätt att väga deras passagerare när de gick ombord på bolagets flygplan. Anledningen var att företaget ville göra det möjligt att fördela vikt jämnt ombord och på det viset spara bränsle. En testperiod på sex månader har nu pågått och det har lett till att Hawaiian tar bort platsbokning på linjen Honolulu-Amerikanska Samoa till förmån för ”viktplacering”. Varför det just blev den linjen ska enligt Independent vara att ön Samoas folkhälsoproblem kring fetma hör till världens värsta.

Sex anmälningar mot Hawaiian har lämnats in till den amerikanska transportstyrelsen sedan slutet av september för att vägningen anses vara diskriminerande eftersom den endast ska användas på rutten mellan Honolulu och Amerikanska Samoa. Men myndigheten dömde till flygbolagets fördel, bland annat efter att Hawaiian Airlines argumenterat för att en jämn viktfördelning kunde göra att plan lättare undviker olyckor.

Hawaiian Airlines är inte först med att använda sig av invägningar av passagerare, även Uzbekistan Airways och Samoa Air väger in sina passagerare sedan några år tillbaka.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.