Fem döda i flygplanskrasch på Malta

video_still_malta_plane_crash
Eldmolnet vid kraschen. FOTO: Laurent Azzopardi/Facebook.

Ett propellerplan på väg till Libyen kraschade strax efter att det hade lyft från Maltas flygplats. Fem personer ska ha omkommit i kraschen. Se filmen från kraschen här!

Flygplanstypen som har kraschat ska vara en  Fairchild Metroliner som normalt har plats för 19 passagerare, men vid kraschen ska det endast ha funnits fem personer ombord och alla har enligt Reuters avlidit i samband med kraschen. Olyckan inträffade strax efter sju på morgonen precis när planet lyft från Maltas flygplats. Hela förloppet fångades på film av en kamera i en bil, och filmen visar hur planet plötsligt tappar fart, far ner i marken och orsakar ett stort eldmoln. Delar av vraket hamnade på en bilväg utanför flygplatsområdet. Se filmen från maltatoday här.

Flygplatsen på Malta är fortfarande stängd (11.00) och det är oklart när den kommer att öppna. Detta har lett till mycket stora förseningar och även inställda flyg till och från Malta. Vad som orsakade kraschen är i nuläget oklart.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.