Fler svenskar reser till Bali

bali_airport_denpasar_birds_view
Balis flygplats, Denpasar International Airport.

Fler svenskar än någonsin reser till Bali, visar nya siffror från Singapore Airlines och öns immigrationsmyndigheter. De avslöjar att antalet svenskar som besöker ön ökat med 50 procent jämfört med förra året. Och det är mest barnfamiljer som hittar vägen till Bali, till skillnad mot tidigare, då det primärt har varit ”backpackers” som besökt ön.

Trots sin blygsamma storlek har Bali enormt mycket att erbjuda. Utflyktsalternativen är oändliga, här finns paradisstränder, en färgstark kultur och ett behagligt klimat året om. Lokalbefolkningens vänlighet är ett kapitel för sig och skapar en mycket speciell atmosfär.

Och nu visar alltså nya siffror att fler svenskar har fått upp ögonen för paradisöns skattkammare av exotiska upplevelser. Över 50 procent fler svenskar har under första delen av 2016 hittat till Bali.

”Jämfört med bokningarna samma period föregående år upplever vi en markant ökning av antalet svenskar som reser till Bali från Singapore. Alla våra fem dagliga flygningar mellan Singapore och Bali är praktiskt taget slutsålda och vi har långt fler svenskar än tidigare på passagerarlistorna, säger Vinod Patel, Sales Manager Sweden, Singapore Airlines.

Enligt Singapore Airlines väljer de flesta att kombinera åtminstone två destinationer på Bali, och allt fler har börjat resa till öns norra delar för segling eller för att uppleva lugnet i det magnifika bergslandskapet och i de rofyllda byarna.

Antal svenskar som reser till Bali
2015 2016
Januari 2.322 3.403
Februari 2.477 3.849
Mars 2.378 4.046
April 2.199 2.664
Maj 1.040 2.164
Juni 1.649 2.251
Juli 1.715 2.251
Totalt: 13.780 20.692

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.