Ryanair avstår ”långlinje-Boeing 737”

boeing_737-8_max_n8704q_27946580010_rotated
Boeing 737 MAX är ingeting för Ryanairs långlinje planer.

Boeing 737 MAX flygplan kommer att ha kapacitet att flyga mellan USAs östkust och Europa, men Ryanair är inte intresserad av att använda 737MAX för att starta långlinjer. Anledningen? För få stolar ombord.

Ryanairs vara eller icke vara på långlinjer har varit aktuellt i många år, och att Ryanair inte flyger långlinjer idag beror enligt bolaget på att det inte finns långlinjeflygplan att få tag i.

Nu har Ryanair också sagt nej till Boeings senaste 737 MAX för långlinjer. Argumentet för att inte beställa de nya MAX-flygplanen i långlinjekonfiguration är att det finns för få stolar ombord. Totalt går det att trycka in 197 passagerare i en MAX, men enligt det irländska flygbolaget är det för få passagerare för långlinje-flygningar.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.