Fyra flygbolag vill flyga till Scandinavian Mountains

flygplats-e1426521367448
Scandinavian Mountains Airport.

Fyra flygbolag vill flyga till och från Scandinavian Mountains Airport när den är klar. Det visar en rapport som regeringen lämnat in till EU-kommissionen enligt Flygtorget.

EU-kommissionen fortsätter sin granskning av otillåtet ekonomiskt stöd till regionala flygplatser i Europa. Nu har EU-kommissionen även gjort en granskning av Scandinavian Mountains Airport vid Sälen även om flygplatsen ännu inte finns. Anledningen ska enligt Flygtorget, vara att statens stöd på 250 miljoner till de första stegen i arbetet på att bygga en internationell flygplats i närheten av Sälen som EU-kommissionen vill utreda. Det är en del av de 680 miljoner som idag finns för att finansiera byggnationerna av flygplatsen.
I EU-komissionens rapport om Scandinavian Mountains Airport framgår det dock att det finns fyra flygbolag som vill flyga till/från flygplatsen när den är färdig. Men vilka de fyra flygbolagen är kan inte avslöjas på grund av att det är börsnoterade.
Just nu står arbetet med Scandinavian Mountains Airport stilla eftersom EU-kommissionens utredning är förutsättning för byggstart. När det väl är på plats ska flygplatsen kunna stå klar efter 18 månader. I dagsläget lagom till säsongen, 2018/2019.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.