Nextjet fortsätter att flyga från Västerås

se-ise_saab_340_nextjet_arn_02
Nextjet SAAB 340 fortsätter att flyga mellan Västerås och Helsingfors.

Nextjet fortsätter att trafikera linjen Västerås – Helsingfors. Flyglinjen läggs alltså inte ned som det tidigare har rapporterats.

Västerås Flygplats upphandlade under sommaren en ny flyglinje till Helsingfors. Nextjet lämnade det vinnande anbudet, och startade flygningar den 15 september. Avtalet löper över 2 år, där uppstartsperioden helt naturligt har ett beräknat underskott. Över hela kontraktsperioden beräknades ett positivt tillskott för flygplatsen.

”Den senaste dagarnas intensiva medierapportering gör gällande att linjen läggs ned. Ett påstående som inte stämmer och inte heller kommunicerats av Nextjet . Rutten säljs och marknadsförs tillsammans med Finnair där Nextjet har ingått ett codeshare-samarbete” skriver Nextjet i ett pressmeddelande.

Efter de första fyra veckorna har ca 1.000 passagerare flugit mot förväntade 1.200. Alltså ett något sämre utfall än budgeterat, men å andra sidan är linjen ung och bokningsingången för resor framåt i tiden är mycket god. Mot bakgrund av detta ligger beslutet kvar att fortsätta med trafiken.

”Vi är nöjda med bokningsingången, och vi vet att det tar tid innan passagerarna ändrar sina resvanor. Responsen från de som redan hunnit resa med oss är oerhört positiv”, säger Magnus Ivarsson, VD Nextjet.

Nextjet och Finnair ser att volymen av affärsresande till Asien, USA och övriga Europa samt resande lokalt till/från Finland för besök hos släkt och vänner finns i Västeråsregionen. Nu gäller det att regionens företag och invånare nyttjar linjen så att linjen säkras långsiktigt avslutar Magnus Ivarsson.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.