Royal Jordanian till Norden

 

1280px-royal_jordanian_a320_jy-ays
Royal Jordanian Airbus A320.

Stockholm/Arlanda, Köpenhamn och Helsingfors får under februari månad nästa år påhälsning av det jordanska flygbolaget Royal Jordanian. Det handlar om charterflygningar som ska locka turister till en jordansk turist-och badort. 

Det är turistmyndigheten i den jordanska staden Aqaba som vill locka fler besökare till staden som ligger in till det röda havet. Då det är oro i länderna runt om Jordanien är det inte många turister som kommer till landet i nuläget och därför väljer man nu att satsa på Nordeuropa för att locka till sig nya turister.

Det blir fyra destinationer i Nordeuropa som får charterflygningar en gång i veckan med Royal Jordanians charterbolag Royal Wings. Det blir flygningar under februari månad till Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Bryssel från Aqaba. Flygplanstyp på alla linjer blir Airbus A320. Linjerna till de nordiska destinationerna ska flygas på söndagar till Stockholm, lördagar till Köpenhamn och måndagar till Helsingfors.

Royal Jordanian är det nationella flygbolaget i Jordanien och är medlem i oneWorld alliansen precis som bland annat Finnair, British Airways och American Airlines är. Bolaget har en flygplansflotta som består av 24 flygplan och flyger till 60 destinationer över hela världen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.