Bra start för de nya linjerna till Miami för SAS

ln-rkr_a330_sas_arn
SAS Airbus A330.

Under september reste totalt 2,8 miljoner resenärer med SAS, en ökning med nästan 4 procent jämfört med föregående år. SAS totala kabinfaktor förbättrades samtidigt med 0,5 procentenhet till över 79 procent vilket är den högsta kabinfaktorn någonsin för en septembermånad.

SAS totala trafik ökade med 8,4 procent under september. Tillväxten var störst på de interkontinentala linjerna till/från Asien och USA där fler passagerare än någon tidigare septembermånad reste med oss. Den 28 september startade SAS direktflygningar från Oslo och Köpenhamn till Miami som blev vår elfte interkontinentala destination. Linjen har tagits emot väl av marknaden med nära slutsålda avgångar från Skandinavien. Även SAS inrikeslinjer hade en positiv utveckling med en trafikväxt på nästan 6 procent.

”Det är glädjande att vår expansion på de interkontinentala linjerna tagits emot så positivt. Den nya linjen till Miami har fått ett bra gensvar i marknaden och vi ser fram emot att hälsa fler passagerare välkomna ombord under kommande vinter. Trafiktalen för september visar samtidigt att prispressen i marknaden fortsätter, vilket betyder att vi måste jobba intensivt för att effektivisera vår verksamhet ytterligare”, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.