Finnair ökar på Tokyo & Hong Kong samt utökat samarbete med Qatar

 

finnair_airbus_a350-941_oh-lwa_at_jfk_airport_january_2016
Finnair Airbus A350.

Finnair fortsätter att expandera sin trafik till Asien och nu är det klart för nya frekvenser samt ökad kapacitet till Tokyo och Hong Kong.

Finnair kommer att lägga till fyra flygningar per vecka mellan Helsingfors och Tokyo som ska flygas med Airbus A350. Idag flyger bolaget dagligen till Tokyo med Airbus A330. De nya frekvenserna kommer att flygas mellan 5 juni och 27 oktober 2017. Tillsammans med oneWorld partnern Japan Airlines kommer Finnair att erbjuda 18 avgångar i veckan från Helsingfors till Tokyo Narita flygplatsen.

Finnair kommer dessutom att öka A350 frekvenserna på sin Hong Kong linje med tre nya avgångar i veckan som ska flygas mellan 6 juni och 28 oktober. Med de nya frekvenserna kommer Finnair att flyga tio gånger i veckan från Helsingfors till Hong Kong,  alla avgångar till Hong Kong flygs med A350.

Från 11 oktober har Finnair och Qatar Airways inlett ett codeshare samarbete som innebär att Finnairs AY kod sätts på Qatar Airways flygningar mellan Helsingfors och Doha, samt ett flertal linjer från Qatars Doha-hubb. Samtidigt kommer Qatars QR kod att sättas på Finnairs flygningar från Helsingfors till Stockholm/Bromma, Billund, Göteborg, Riga, Tallinn och Tartu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.