Västerås-Helsingfors avvecklas

se-ise_saab_340_nextjet_arn_02
Nextjet SAAB 340 och BAe ATP i bakgrunden.

Blott en knapp månad efter starten har kommunstyrelsen i Västerås beslutat att upphäva det avtal som finns med Nextjet om att flyga till Helsingfors. Det innebär att linjen kommer att läggas ner från 1 november.

Nextjet flyger idag tre dagliga avgångar mellan Västerås och Helsingfors i samarbete med Finnair, vilket gör det möjligt att flyga vidare på Finnairs linjenät från Helsingfors. Linjen skulle flugits med BAe ATP med plats för 68 passagerare, men vid trafikstart blev det den mindre SAAB 340 som har plats för 33 passagerare som flög.

Men nu vill kommunstyrelsen lägga ner linjen omgående för att minimera förlusterna. Det säger kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck till VLT.

”Nu har vi följt den här frågan från dag till dag och vi ser inga förutsättningar att fortsätta med det här avtalet. Min instruktion till Flygplatsbolagets ordförande och vd är att vi måste bryta avtalet nu och fatta ett beslut i närtid”, säger han.

Enligt VLT har Flygplatsbolaget en beräknad förlust på tio miljoner mer än ursprungligt kalkylerat. Alltså kommer Flygplatsbolaget ha en förlust på 43 istället för 32 miljoner kronor i år. Detta beror på starten av linjen till Helsingfors.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.