Norwegian anställer amerikanska piloter

_m5_4855
Norwegian ska anställa mer amerikansk personal.

Norwegian ska anställa amerikanska piloter till långdistansbasen i Fort Lauderdale i Florida. Under de kommande fem åren ska Norwegian sätta ytterligare 31 plan av modellen 787 Dreamliner i internationell trafik vilket innebär att det kommer att skapas många nya pilotjobb både i USA och Europa.

”Ända sedan vi lanserade de första transatlantiska linjer för tre år sedan har vi haft som mål att anställa amerikanska piloter. Under de kommande åren får vi 31 fabriksnya Dreamlinerplan och därför behöver vi många nya piloter som kan flyga våra passagerare. I dag har vi fler amerikanska kabinanställda än något annat icke-amerikanskt flygbolag och vi ser fram emot att bli det första europeiska flygbolaget som anställer amerikanska piloter”, säger Asgeir Nyseth, operativ direktör på Norwegian.

Norwegian har i dag närmare 500 amerikanska medarbetare på långdistansbaserna i Fort Lauderdale och New York.

”Vi satsar mycket på USA och det är ett viktigt led i vår globala strategi. För att kunna fortsätta erbjuda låga priser, skapa nya jobb, säkra befintliga arbetstillfällen och bidra till ekonomisk tillväxt i alla länder vi flyger till, måste vi anställa både piloter och kabinpersonal lokalt och erbjuda konkurrenskraftiga villkor. Den rekryteringsprocess som vi nu påbörjar i USA bidrar till att realisera den globala strategin”, fortsätter Nyseth.

För att kunna flyga för Norwegian behöver de amerikanska piloterna ha europeiska certifikat. Bolaget står för kostnader knutna till att konvertera de amerikanska piloternas certifikat.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.