LOT börjar flyga till Newark

lot_boeing_787-8_sp-lra_lebeda
LOT Boeing 787-8.

Från slutet av april nästa år kommer LOT Polish Airlines att både flyga till New York JFK och Newark. Men den egna kapaciteten räcker inte till, utan det blir ett leasat flygplan som ska trafikera linjen från Warszawa till Newark.

Efter att varit utan en flyglinje i fem år får Warszawa åter en flyglinje till Newark när LOT den 28 april nästa år öppnar flygtrafik på linjen.

Idag flyger LOT en daglig avgång till New York JFK Airport, men den nya linjen till Newark kommer att flygas fyra gånger i veckan på måndagar, torsdagar, fredagar och söndagar. Detta gör att LOT kommer ha 11 avgångar per vecka till New York under nästa år.

 

LOT har dock inte själva tillräcklig kapacitet för att kunna flyga linjen och därför hyr man in en Boeing 767-300ER från det portugisiska flygbolaget Euro Atlantic. Euro Atlantic kommer att flyga linjen till början av augusti då LOT själva börjar flyga med Boeing 787-8 Dreamliner.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.