BRA först i världen att få IATA-utmärkelse

DSC_3909
BRA är världens första regionala flygbolag att ta emot IATA:s utmärkelse Fast Travel Platinum Award.

För första gången i världen har ett regionalt flygbolag fått IATA:s utmärkelse Fast Travel Platinum Award. Christian Clemens, VD för BRA, mottog idag priset som delas ut till flygbolag som ligger i yttersta framkant när det gäller att förenkla resandet för sina kunder.

Under onsdagen delade IATA, International Air Transport Association, för sjätte gången ut den finaste utmärkelsen ett flygbolag kan få gällande snabbhet och enkelhet, IATA Fast Travel Platinum Award. Tidigare har utmärkelsen förärats internationella flygbolag som är betydligt större än BRA. Att BRA kvalificerat sig som första regionalflygbolag är ett kvitto på den omtanke och det kundfokus som genomsyrar erbjudandet hos BRA.

”Vi ser oss som en del av den svenska kollektivtrafiken och enkelhet och närhet är därför viktiga ledord för oss. Det ska vara enkelt oavsett om du använder våra digitala tjänster eller om du träffar någon av våra medarbetare. Ett väldigt tydligt och unikt exempel på det är att du kan checka in fram till 15 minuter före avgång både på flygplatsen och i din mobil. När du reser ska du inte behöva spendera mer tid på flygplatsen än du vill”, säger Christian Clemens, VD för BRA.

Fast Travel Awards är ett program med sex delsteg där Platinum är högsta nivån. För att uppnå den måste 80 % av flygbolagets resenärer kunna ta del av digitala lösningar som förenklar och gör resan mer effektiv. BRA har under året bland annat implementerat digital incheckning, självservice för bagageinlämning, digital boarding och utökad digital funktionalitet för bokning och ombokning.

”Vi gratulerar BRA som nu uppnår platinum-nivån i Fast Travel Award. Enligt de branschundersökningar vi genomför vill mer än 50 % av alla resenärer att resandet ska gå snabbare och 75 % av resenärerna önskar fler self-service-lösningar. Branschledande flygbolag som BRA ligger i framkant när det gäller att förbättra reseupplevelsen, samtidigt som det också innebär att bolagen kan arbeta mer effektivt”, säger Rafael Schvartzman, IATA European Regional Vice President.

De fem flygbolag som belönats med IATA Fast Travel Premium Award tidigare är SAS, Alaska Airlines, Air New Zealand, Hawaiian Airlines och Qatar Airways.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.