Bästa september någonsin för Kalmar Öland Airport

flygbild_micke
Kalmar Öland Airport.

Den positiva passagerarutvecklingen på Kalmar Öland Airport fortsätter och den gångna månaden blev den bästa september i flygplatsens historia.

Under årets nio första månader har 173 824 passagerare valt att resa till eller från Kalmar Öland Airport. Förra året var den siffran 161 565, en uppgång på 7,6 procent hittills i år.

Under september månad, som alltså är den starkaste sedan flygplatsen öppnade för linjetrafik 1957, ökade trafiken med hela 8,6 procent och passagerarantalet för rekordmånaden landade på 24 841 personer.

Stockholm och trafiken till både Bromma och Arlanda, som står för cirka 85 procent av flygplatsens totala trafik, har en fortsatt tillväxt och i september i år sticker även chartern ut, med en ökning på hela 41 procent jämfört med 2015.

”Vi har ett fint samarbete med researrangörerna och vi är väldigt glada för att de har valt att satsa på att utveckla utbudet från Kalmar. Det som är extra roligt är att vi får behålla resmålen nästa år, så även 2017 finns det en mycket bra bredd i charterutbudet från Kalmar”, säger Karin Lagerlöf, affärsutvecklare och marknadschef på Kalmar Öland Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.