Ny easyJet-linje till Arlanda igen

easyjet-1
easyJet startar ytterligare en ny flyglinje från Stockholm.

Tidigare i veckan presenteras ytterligare en ny flyglinje med lågkostnadsbolag från Stockholm Arlanda Airport. Det är brittiska easyJet som bestämt sig för att utöka sitt utbud från Arlanda med den nya linjen Arlanda-Milano som börjar flygas i slutet av mars nästa år. 

Från och med nästa sommar kommer easyJet att flyga tre gånger i veckan till Milano. Stockholm Arlanda Airport har den senaste tiden kunnat avslöja flera nya etableringar av lågkostnadsbolag från Stockholm. Nu satsar den brittiska lågkostnadsjätten easyJet på en italiensk sommarlinje.

”Vi är väldigt glada över att easyJet lanserar en linje mellan Milano och Stockholm Arlanda Airport. Vi ser stark efterfrågan på kapacitet till Milano och trafiken både till och från norra Italien ökar. Det är också roligt att vi får in ett flygbolag som har bas i Milano och ett starkt varumärke på den italienska marknaden på den här linjen”, säger Elizabeth Axtelius, direktör för Swedavia Aviation Business.

Stockholm och Milano är en ”perfect match” och det finns sedan länge starka affärsrelationer mellan de båda städerna.De svenska företagens närvaro i Italien är koncentrerad till den norra delen av landet och det finns väldigt starka företagsrelationer mellan Milano och Stockholm. Mer kapacitet på linjen för businessresenärer är därför efterlängtat.

Med linjen till Milano fortsätter easyJet sin satsning på Stockholm-Arlanda och Sverige. Tidigare i år har easyJet annonserat att man börjar flyga mellan Stockholm och Lyon två gånger i veckan samt mellan London Gatwick och Åre-Östersund en gång i veckan under kommande vinter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.