Ryanair vill ha bas på Kastrup igen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ryanair kan komma att basera flera flygplan på Kastrup i framtiden. Boeing 737-800.

I somras stängde Ryanair sin bas på Köpenhamns flygplats Kastrup efter att ha haft den öppen i tre månader. Det var efter ett domstolsutslag som gjorde det möjligt för fackföreningar för markpersonal att genomföra sympatiåtgärder.

De sympatiåtgärderna tilläts så länge det inte finns något kollektivavtal för den flygande personalen vid basen. Sedan basen stängdes används flygplan från andra baser när Ryanair flyger till Köpenhamn. Detta har gjort att man har kunnat fortsätta flyga de linjer man hade när basen var öppen, men bolaget har även öppnat flera nya linjer, då till andra Ryanair baser.

För att kunna fortsätta växa måste bolaget ha sina Boeing 737-800 baserade på Kastrup, menade Ryanairs chef Micheal O´Leary när han besökte Köpenhamn i slutet av förra veckan, skriver check-in.dk.

Micheal O´Leary säger att bolaget inte heller den här gången ska underteckna danska kollektivavtal för piloter och kabinpersonal på en Köpenhamnsbas. Istället vill man ”förödmjuka fackföreningarna” enligt check-in.dk.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.