Upphandlad europalinje nära

BMI_Regional_ERJ-145_at_EHAM
BMI Regional Embraer 145.

Trots förluster i mångmiljonklassen så röstade kommunfullmäktige i Jönköping igår ja till upphandling av en flyglinje till Centraleuropa.

Sedan några år tillbaka flyger BMI Regional i samarbete med Lufthansa mellan Karlstad, Jönköping och Frankfurt. Nu har Jönköpings kommun röstat igenom att dom ska gå in med skattepengar för att finansiera upphandlingen av flyglinjen, eller en ny linje till en ”hubb” i Centraleuropa.

Även om det nu är klart med en upphandlad flyglinje från Karlstad och Jönköping är det inte säkert att upphandlingen blir av. Detta för att Jönköpings centerpartistiska kommunalråd säger till SVT Nyheter Jönköping att det finns en gräns för hur mycket kommunen är beredd att betala.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.