Air Berlin säger upp 1 200 anställda

airbus_a330-322_air_berlin_jp7191362
Air Berlin Airbus A330-200.

Air Berlin, Tysklands näst största flygbolag, meddelade på onsdagen att 1 200 anställda kommer att sägas upp.

I ett uttalande säger företaget att det planerar att ”koncentrera sig på sin kärnverksamhet och vara ett dedikerat, fokuserat transportföretag som betjänar marknaden från de två viktiga knutpunkterna Berlin och Düsseldorf”.

Air Berlin uppger att det kommer att flyga omkring 75 flygplan från mitten av 2017, vilket är en rejält nedbantad flygplansflotta, då flygbolaget hade 144 plan i juni i år. En del av flygplanen, främst Airbus A320, kommer att överföras till konkurrenten Lufthansas dotterbolag Eurowings.

Skälet till de kraftiga besparingarna är hårdnande konkurrens, men även de massiva förseningar som omgärdat färdigställandet av Berlins nya flygplats. Sedan börsintroduktionen 2006 har Air Berlin bara gjort vinst vid ett tillfälle.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.