Lufthansa vill överta 40 Air Berlin-flyg

Lufthansa B737-300 D-ABEK
Lufthansa Boeing 737-300 och Air Berlin Airbus A319.

Lufthansas styrelse har under gårdagen godkänt att 40 Air Berlin-flyg med besättningar ska överföras till Lufthansas dotterbolag Eurowings.

Air Berlin är i en mycket dålig ekonomisk situation, så dålig att räddningsplanen består av konkurrenten Lufthansa. Det ska handla om ett wet-lease avtal med 40 flygplan i Airbus A320-familjen som överförs till Lufthansas dotterbolag Eurowings. Enligt tyska medier ska avtalet börja i samband med vintertidtabellen i slutet av oktober.

Air Berlins dotterbolag Niki är enligt tyska medier påväg att köpas upp av den tyska TUI-konceren som idag hyr ut 14 Boeing 737 till Air Berlin. Niki har 17 Airbus A320 flygplan som flyger från Österrike för Air Berlin. Om Air Berlin inte lyckas vända på den ekonomiska skutan väntar antagligen konkurs och de ekonomiska problemen har kostat Air Berlins ägare Ethiad Airways över en miljard euro sedan början av 2012.

Air Berlin flyger idag både till Göteborg och Stockholm i Sverige från Berlin och Düsseldorf. Düsseldorf flygs endast till Stockholm. Dessutom flyger dotterbolaget Niki till Stockholm från Wien.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.