BRA förlänger skåningarnas skidsäsong

dsc_3860-1
BRA Avro RJ 100 som ska flyga mellan Malmö och Åre/Östersund i vinter.

Efter fjolårets stora intresse satsar BRA på en utökad skidsäsong i vinter. Direktflyget från Malmö till Åre/Östersund gör comeback i december och flygs fram till sista april, vilket är fyra veckor längre än i fjol. Succélinjen Ängelholm-Mora/Sälen återkommer också och väntas slå nytt resenärsrekord.

Flygbolaget BRA satsar på att få skåningarna till fjällen i vinter. Både från Ängelholm och Malmö har bolaget direktlinjer till Mora/Sälen (Ängelholm) och Östersund/Åre (Malmö). Båda sträckorna har visat en stadigt uppåtgående trend och fjolårets fina bokningssiffror visar att skåningarna värdesätter snabba och smidiga transporter till-och från fjällen. I år förlängs dessutom säsongen från Malmö med fyra veckor, vilket innebär att det blir möjligt att flyga hela april ut.

Linjen Ängelholm- Mora/Sälen trafikeras i år för nionde året. Antalet resenärer har stadigt ökat och i fjol reste närmare 3 000 personer på sträckan. Ängelholm- Mora/Sälen trafikeras från den 22 december t.om 2 april med ATR 72-600. Linjen Malmö-Åre/Östersund trafikeras från 20 december- 30 april med Avro RJ 100.

”Vi startade flygningarna mellan Ängelholm och Mora/Sälen 2007. Vi har alltså bundit ihop Skåne med fjällen i nästan nio år. Efterfrågan på snabba förbindelser mellan Skåne och fjällen finns och i år har vi redan nu sett en uppåtgående trend vad gäller vinterbokningarna, vilket är fantastiskt kul”, säger Torbjörn Gregorioff, regionchef Ängelholm/Halmstad

Linjen Malmö-Åre/Östersund hade premiär förra året och har också en ökande trend. Framförallt sportlovsveckan och veckorna kring jul är redan väldigt bra bokade. Nytt för i år är att säsongen utökats med fyra veckor, fram till 30 april. Då är skidanläggningarna fortfarande öppna så det finns läge för påsklovsresande också.

”De flesta av våra kunder uppskattar att få extra tid i backen istället för att spendera onödig tid på att transportera sig. Vi är jätteglada att allt fler skåningar upptäckt enkelheten i att resa med BRA från Skåne till fjällen i vinter. Dessutom har fjolårets succé spridit sig då vi ser att allt fler danskar också upptäckt linjen, vilket vi är jätteglada för”, säger Pernilla Lyberg, regionchef Malmö.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.