Sundsvalls banljus lagade

alsbackground

Den senaste veckans teknikstrul på Sundsvall-Timrå airport har orsakat irritation hos försenade resenärer. Det började med en kortslutning i banljussystemet för en vecka sedan som skapade flera följdfel.Allt började med en kortslutning i banljussystemet i tisdags som skapade en rad följdfel. Torsdagens stopp berodde på att transformatorer blivit skadade av tisdagens kortis. På lördagen visade det sig att en av automatsäkringarna för systemet gått sönder.

”Elektrikern tror så klart att det är en kortslutning när säkringen slår ifrån, men den här gången var det fel på själva säkringen. Teknikfel inträffar och vår uppgift är att se till att störningar sker i minsta möjliga mån, men vissa störningar kan man helt enkelt inte se”, säger Frank Olofsson, VD Sundsvall Timrå Airport, till Sundsvalls tidning.

För att problemen med banljusen inte ska hända igen kommer flygplatspersonalen att kontrollera banljusen en gång i månaden istället för en gång om året som annars är normalt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.