Nextjet räddar flygtrafiken till Gällivare

nextjet_se-mex_british_aerospace_bae_atp_22815369295
Nextjet BAe ATP.

Det blir inget trafikuppehåll på sträckan Gällivare – Arlanda. Det står klart sedan Nextjet igår beslutat att fortsätta med trafiken till den 18 december då en ny upphandling ska vara klar.

”Det är mycket beklagligt att situation uppstått från början. Vi har idag fattat ett beslut att flyga fram till den 18 december trots att vi inte får något stöd. Vi vill helt enkelt inte ställa Gällivare utan en förbindelse till Arlanda. Det skulle vara allt för skadligt för såväl näringsliv som för linjens framtid”, säger Magnus Ivarsson, VD Nextjet under tisdagen.

I samband med att Fly Lapland, som tidigare ansvarade för flygtrafiken till Gällivare, försattes i konkurs tidigare i höst så lämnade Nextjet tillbaka sin kommersiella anmälan till Trafikverket. Nextjet bedömde då att Trafikverket skulle hinna genomföra en ny upphandling med trafikstart den 1 november. Därför aviserade Nextjet i samband med tillbakadragandet av den kommersiella anmälan att slutdatum för trafiken skulle vara den 31 oktober.

Sedan förra veckan har Nextjet försökt komma fram till en lösning med stöd från Gällivare Flygplats och kommunen men inte kommit i mål. Stödet Nextjet velat ha är rabatt på flygplatsavgifter. Trots detta har Nextjet beslutat att, utan ekonomisk hjälp fortsätta trafiken fram till den 18 december då det enligt flygbolaget bedöms som oerhört skadligt för näringslivet och Gällivare i stort att stå utan trafik.

Linjen kommer att trafikeras via Arvidsjaur som tidigare med BAe ATP som har plats för 68 passagerare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.