Odense kan bli drönarflygplats

image_24898
Charterflygningarna kan snart vara över för Odense flygplats.

Den danska flygplatsen H.C. Andersen Airport som ligger i Odense har startat en utredning som ska se på möjligheten att göra Odense flygplats till Danmarks första drönarflygplats. Det kan betyda att flygplatsen stängs för ”vanlig” flygtrafik.

Idag flygs det charterflygningar flera gånger i veckan från Odense, men det kan snart vara slut på det då flygplatsen kan komma att bli en drönarflygplats. Det första steget togs i fredags då den danska regeringen lade fram sig ”drönarstrategi” där man vill att Danmark ska bli världsledande inom drönarutveckling.

En utredning har fått i uppgift att se på möjligheterna att utveckla Odense flygplats till en kombinerade drönar och flygtrafik-flygplats. För att detta ska bli möjligt måste det utvecklas ett speciellt luftrum som gör att drönare kan testas utan några större begränsningar.

Om utredningen kommer fram till att det inte går att bedriva flygtrafik tillsammans med drönare kan flygplatsen komma att bli av med flygtrafiken då den danska regeringen hellre ser en drönarflygplats än en ”vanlig” flygplats med ett fåtal avgångar per vecka.

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.