KLM: ”Svenskar upplever stress i samband med flygresor”

pod-e175_025218_ph-exg
KLM Embraer 175.

Svenskar upplever flera stressmoment i samband med flygresor visar en undersökning från KLM, som har frågat sina resenärer om deras upplevelser kring flygresor. Över en fjärdedel upplever stress någon gång under flygresan.

Situationer som skapar mycket stress hos svenskarna är: risken att förlora bagaget, köer vid säkerhetskontroller eller att missa avgången.

Före avresan stressar svenskarna mest över att komma i tid till flygplatsen. Över en tredjedel i undersökningen anser att de största orosmolnen är om man råkar anlända sent eller fastnar i långa köer vid passkontrollerna. För att minska sina passagerares stress har KLM tagit fram flera olika hjälpmedel som bidrar till att minska orosmolnen i samband med flygresan.

Undersökningen visar även på att svenskar inte bara är stressade innan, under och efter flygresan, de är irriterade också. Det som irriterar svenskarna mest under flygresan är att behöva betala för mat och dryck samt betala extra för bagagevikt.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.