Lufthansa & Air China i stort samarbete

lufthansa-air-china
Lufthansa och Air China inleder nu ett stort samarbete på linjer mellan Europa och Kina.

Efter två års förhandlingar kunde Lufthansa och Air China förra veckan skriva under i ett joint venture-avtal för bolagens flygningar mellan Europa och Kina.
Förra veckan lyckades Lufthansa Group och Air China att komma till rätta med ett omfattande joint venture-avtal mellan de båda flygkoncernerna. Förhandlingarna har pågått sedan sommaren 2014 och man har nu kommit överens om att driva båda bolagens flygningar mellan Europa och Kina i ett joint venture där samtliga inkomster och utgifter delas enligt en fastställd nyckel. Joint venture-avtalet startar vid sommarprogrammet 2017.

”Air China är den idealiska partnern för Lufthansa Group i Kina. Detta banbrytande joint venture kommer i grunden att stärka vår konkurrensposition på linjerna mellan Europa och Kina.Det avsevärt utökade samarbetet gör det möjligt för oss att utveckla ytterligare fördelar för våra kunder. Den kinesiska luftfartsmarknaden är en av de viktigaste tillväxtmarknader över hela världen. Vi vill dra nytta av denna tillväxt med Air China, som är vår partner i Star Alliance ”, säger VD Carsten Spor i ett uttalande.

Därigenom stärker Lufthansa Group sina positioner på den asiatiska marknaden eftersom man redan har ett liknande avtal med det japanska flygbolaget All Nippon Airways (ANA) och Singapore Airlines.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.