Edelweiss tittar på direktflyg till Hawaii

edelweiss_air_airbus_a330-200_hb-iqizrh10-03-2013_695ae_8546432162
Edelweiss Air Airbus A330-200.

Det schweiziska flygbolaget och tillika Swiss dotterbolag Edelweiss Air har planer på att börjar flyga direkt från Zürich till Honolulu på Hawaii. Om bolaget börjar flyga linjen blir de det enda flygbolaget som flyger direkt från Europa till Hawaii.

Enligt en rapport från Aero Telegraph har Honolulu Airport och schweizisk turism beräknat en potential för linjen till 140 000 resenärer årligen bara från Europa.

Edelweiss Air nuvarande flotta består av medeldistansflygplanet Airbus A320 och långdistansplanen Airbus A330-200/300. A330, som har längst räckvidd, har inte tillräckligt kapacitet för att flyga direkt till Hawaii från Europa utan det blir istället möjligt av att Edelweiss tar emot tre Airbus A340-300 från moderbolaget Swiss under oktober i år. Det blir då möjligt att börja flyga till Hawaii redan under nästa månad år, men det finns i nuläget inget startdatum för flygningarna.

Dock måste vissa vikt-restriktioner användas för att få ut tillräckligt räckvidd. Restriktionerna kan innebära att Edelweiss inte kan fylla alla stolar på A340 utan istället fylla bränsletankarna till max. Att man inte kan ha maximalt med passagerare beror dels på räckvidd och dels på grund av max start vikt inte ska överstigas (MTOW).

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.