Finnair utökar flygningar till San Francisco & ny linje till Alicante

finnair_a330-300_oh-lto_21056841855
Finnair Airbus A330-300.

Finnair kommer utöka de planerade charteravgångar till San Francisco från Helsingfors som ska flygas mellan 28 november och 2 december i år till en sommarlinje med tre avgångar i veckan under 2017. Dessutom blir det en ny linje till Alicante från Helsingfors. 

Avgångarna på linjen till San Francisco kommer att vara öppna för alla först under nästa år då de avgångar som ska flygas i år är charterflygningar i samarbete med olika researrangörer. Trafikstart 2017 blir 1 juni med avgångar på tisdagar, torsdagar och söndagar som ska flygas till 30 september. Linjen ska flygas med Airbus A330-300.

San Francisco blir Finnairs fjärde destination i USA efter New York, Chicago och Miami. Linjen kommer att erbjuda bra transfermöjligheter från Skandinavien, Baltikum, Ryssland och vissa destinationer i övriga Europa enligt Finnair som i ett samarbete med oneworld-kollegorna American Airlines, British Airways och Iberia flyger över 100 gånger per dag från Europa till USA.

Finnair kommer också att starta en ny linje till Alicante från 26 mars till 27 oktober med avgångar fyra gånger i veckan. Dessutom utökar man antalet avgångar på Helsingfors-Malaga från nio till elva avgångar i veckan. Finnair ska flyga med Airbus A319/A320/A321 till Alicante.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.