SAS tittar på A321LR

csm_a320neo_sas_vr_64b247e07a
SAS order på 30 A320neo kan komma att delas upp i A320neo och A321LR.

SAS kan komma att konvertera en del av ordern på 30 Airbus A320neo flygplan för Airbus A321LR som har långdistansräckvidd och kan användas på kortare flygningar. 
SAS kommer i mitten av oktober få sitt första Airbus A320neo flygplan. Flygbolaget har beställt totalt 30, men det är inte säkert att alla kommer att levereras enligt ordern. SAS överväger nämligen en konverteringen av delar av ordern till förmån för den kommande Airbus A321LR (lång räckvidd). A321LR kommer kunna flyga kortare långdistanslinjer med mindre passagerare än SAS befintliga och framtida långdistansflotta.

Enligt Check-in.dk har Airbus chefen John Leahy tidigare sagt att Airbus A321LR kommer ha en räckvidd på 7 400 km vilket är tillräckligt för flygningar mellan till exempel Hamburg och New York. A321LR kommer att ha 168 stolar i en treklass-konfiguration och en mittgång till skillnad från SAS andra långdistansflygplan, Airbus A330 och A340.

”SAS följer absolut utvecklingen på detta område. Jag kan säga så mycket som att vi är överens med Airbus om möjligheten att omvandla en del av Airbus A320neo till Airbus A321LR. Detta kommer vi noggrant att utvärdera om vi ska använda i framtiden ”, säger Rickard Gustafson Vd på SAS, till Check-in.dk.

Tänkbara linjer för A321LR hos SAS kan vara Bergen-New York och Oslo-Washington. Nästan alla flygplatser på den amerikanska östkusten ligger inom räckhåll för A321LR från Skandinavien. Även delar av Indien kommer att ligga inom räckhåll.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.