Risk för flygstopp i Norrland

NextJet,_SE-MAL,_British_Aerospace_BAe_ATP_(22471879436)_(2)
Nextjet BAe ATP som flyger till Gällivare från Stockholm.

Enligt ett pressmeddelande från Trafikverket upphör flygbolaget Nextjet att flyga på linjen Gällivare – Arlanda från och med den sista oktober 2016.

Gällivare har under en följd av år haft en statligt upphandlad flygtrafik i enlighet med den lagstadgade trafikplikten, som idag hanteras av Trafikverket. Sedan i november 2015 har flyglinjen Gällivare-Arlanda bedrivits på kommersiell bas men gårdagens besked innebär att Nextjet upphör att driva den kommersiella trafiken den sista oktober 2016.

Detta kan innebära att Gällivare kan bli utan flygförbindelse till Stockholm under en kortare period. Gällivare uppfyller alla kriterier för en statligt upphandlad flyglinje och Trafikverket, som har ansvar för detta, har också inlett en ny upphandling.

”Det lokala näringslivet ger ett bestämt uttryck för betydelsen av att Gällivare har en fortsatt fungerande flygtrafik”, säger kommunalrådet i Gällivare, Lars Alriksson.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.