SAS säljer Cimber

bombardier_crj-900_oy-kfb_sas_-_scandinavian_airlines_system_3448156251
SAS Bombardier CRJ 900 som flygs av Cimber Air.

SAS säljer dotterbolaget Cimber Air till ett europeiskt flygbolag som ska flyga på uppdrag av SAS. Det finns flera spekulanter, men irländska Stobart Air är den troligaste köparen just nu.

Men nu ska Cimber säljas och det finns många spekulanter. Dock är det irländska flygbolag som är mest intresserade, både Cityjet som redan idag flyger med åtta CRJ 900 för SAS och Stobart Air har visat intresse för Cimber enligt Check-in.dk. Stobart Air flyger idag en flotta med 17 ATR flyg för Aer Lingus och Flybe.

Irländska medier rapporterat även om att Cityjet och Stobart Air är nära ett sammangående och det skulle leda till att Cityjet blir ett av Europas största regionala flygbolag. Om ett sammangående sker innebär det att Cityjet kommer att flyga 20 CRJ 900 för SAS om köpet av Cimber genomförs.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.