Ny ramp på Arlanda

ramp_webb
Nya Ramp E på Arlanda.

Swedavia investerar stort de närmaste åren för att möta den kraftiga resenärsökningen. Nu inleds två projekt på Arlanda för att göra plats för fler flygplan och skapa smidigare flöden för resenärerna.

”De stora investeringar vi planerat för i lång tid sätter nu igång på allvar på flera områden på Arlanda. Behovet är stort för att möta den växande trafiken och för att utveckla flygplatsen till att fortsätta säkra Stockholms och hela landets tillgänglighet med flyg”, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Swedavia kommer att bygga en ny ramp, Ramp E, en 100 000 kvadratmeter stor uppställningsplats för flygplan som inte behöver stå vid en gate. Den kommer att rymma totalt elva normalstora flygplan eller fem flygplan av större modell.

Ramp E kommer att ha en hög servicegrad, till exempel kommer luft, el och bränsle vara lätt åtkomligt direkt från rampen. Det kommer även finnas personalutrymmen, en större teknikbyggnad och en uppställningsplats för fordon vid den nya rampen.

Det kommer även bli smidigare att resa in i Sverige. Gränskontrollen och transfersäkerhetskontrollen i gateområde 11-24 i Terminal 5 byggs om och får två nya passager. Det kommer även byggas fler rulltrappor och hissar så att det blir enklare att ta sig från plan tre till gränskontrollen på plan fyra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.